ΚΥΚΛΑΔΕΣ

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Κλείστε τη διαμονή σας στις Κυκλάδες στη καλύτερη τιμή!

Οι Κυκλάδες, οι νύμφες του Αιγαίου, τόσο ίδιες και τόσο διαφορετικές ταυτόχρονα καλούν κάθε χρόνο επισκέπτες από όλο τον κόσμο να τις ανακαλύψουν και να ζήσουν την εμπειρία των ελληνικών νησιών σε όλο της το μεγαλείο. Το νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων με τα μικρά και παρθένα και τα μεγαλύτερα κοσμοπολίτικα νησιά ικανοποιούν μέχρι και τους πιο απαιτητικούς. 

Τι κάνει τις Κυκλάδες τόσο ξεχωριστές; Ίσως είναι το γαλάζιο του ουρανού και το μπλε της θάλασσας με τα άσπρα σπιτάκια που μοιάζουν να γεννήθηκαν στον αφρό κάποιας αμμουδιάς. Ίσως τα μελτέμια, οι άνεμοι των Κυκλάδων που σε αναζωογονούν και παίρνουν όλες τις έγνοιες μακριά. Ή οι άνθρωποι που είναι πάντα τόσο φιλόξενοι και επιδιώκουν το μοίρασμα. 

Το παρόν και το παρελθόν συνυπάρχουν αρμονικά στις γεμάτες ζωή βραχονησίδες του Αιγαίου. Λες και οι νύμφες «Κυκλάδες», που σύμφωνα με το μύθο μετέτρεψε ο Ποσειδώνας σε νησιά, βρίσκονται σε έναν αέναο χορό από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ο Κυκλαδικός Πολιτισμός με τα υψηλής τέχνης μαρμάρινα ειδώλια που ενέπνευσε και εμπνέει καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο μέχρι σήμερα. Τα σεληνιακά τοπία, με τους περίτεχνους σχηματισμούς των βράχων που ο άνεμος και η θάλασσα σμίλεψαν στο πέρας των χρόνων. Τα ήθη, τα έθιμα και η μακραίωνη ιστορία που μαρτυρούν την αδιάκοπη πορεία των ανθρώπων. Χοροί και τραγούδια που σε παρασύρουν. Στις Κυκλάδες δεν είσαι ποτέ ξένος καλείσαι να γίνεις και εσύ μέρος αυτός της γιορτής που κρατάει χρόνια. 

Κι αν είσαι άνθρωπος των αντιθέσεων μάλλον βρήκες τον επίγειο παράδεισο σου. Γιατί τα νησιά των Κυκλάδων είναι γεμάτα αντιθέσεις που θα σε συνεπάρουν. Άγονα βραχώδη τοπία και μικρές οάσεις με πυκνή βλάστηση. Παραλίες με μεταξένιες αμμουδιές και αμμόλοφους και άλλες άγριες αρχέγονες με βότσαλα και βυθούς γεμάτους μυστήριο. Κοσμοπολίτικα κέντρα με μεγάλες αγορές και μικρά παραδοσιακά χωριά όπου κυριαρχεί η γοητεία της απλότητας. Μέρη γεμάτα κόσμο και άλλα όπου επικρατεί η ηρεμία για αυτούς που την επιθυμούν.  

Αν έχεις διάθεση να ανακαλύψεις την μαγεία τους και να φυλάξεις ένα κομμάτι τους για πάντα μη ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα τοπικά προϊόντα και την γαστρονομία τους, να κολυμπήσεις στις θάλασσες τους, να χορέψεις με τους ντόπιους στα πανηγύρια και να περπατήσεις στα πλακόστρωτα σοκάκια των χωριών. Αν απορείς πως ένας τόπος μπορεί να έχει τόσα πρόσωπα μην παραλείψεις να αναζητήσεις την ιστορία του. Θα τη βρεις στα μικρά μουσεία που ξεφυτρώνουν εδώ και εκεί, στα αναρίθμητα ξωκκλήσια που συνθέτουν το τοπίο και στις τέχνες των ντόπιων που εξημερώνουν και το πιο δύσκολο υλικό. Κι αν όλα αυτά δε σου φτάνουν και επιζητάς περισσότερη αδρεναλίνη στις διακοπές σου, οι Κυκλάδες δε θα σε απογοητεύσουν. Scuba diving, αναρρίχηση, πεζοπορία και θαλάσσιες εκδρομές σε παρθένες παραλίες και σπηλιές θα σου χαρίσουν μια μοναδική εμπειρία. 

Ένα από τα νησιά των Κυκλάδων θα σε μαγνητίσουν όταν τα επισκεφτείς

Ίσως είναι το γαλάζιο του ουρανού και το γαλάζιο της θάλασσας με τα λευκά σπίτια που μοιάζουν να έχουν γεννηθεί στον αφρό κάποιας αμμουδιάς. Ίσως τα μελτέμια, οι άνεμοι των Κυκλάδων που σε αναζωογονούν και απομακρύνουν κάθε έγνοια. Ή άνθρωποι που είναι πάντα τόσο φιλόξενοι και αναζητούν το μοίρασμα.

Από τα λιμάνια του Πειραιά και της Αθήνας, τα δρομολόγια των πλοίων είναι καθημερινά και τα νησιά συνδέονται με ακτοπλοϊκές γραμμές, ώστε να μην χρειάζεται να επισκεφτείτε μόνο ένα. Ενώ ορισμένα νησιά έχουν αεροδρόμιο. Πρωτεύουσα των Κυκλάδων είναι η Σύρος. Το κέντρο τους είναι η Δήλος, ένας ιερός τόπος της Αρχαιότητας, όπου ο χρόνος έχει σταματήσει ως δια μαγείας. Και γύρω της Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος, Νάξος, Άνδρος, Τήνος, Σέριφος, Μήλος, Ίος, Κέα, Αμοργός, Σίφνος, Ανάφη, Κίμωλος, Φολέγανδρος, Αντίπαρος.

Αν έχετε διάθεση να ανακαλύψετε τη μαγεία τους και να κρατήσετε ένα κομμάτι από αυτά για πάντα μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα τοπικά προϊόντα και τη γαστρονομία τους, να κολυμπήσετε στις θάλασσές τους, να χορέψετε με τους ντόπιους στα πανηγύρια και να περπατήσετε στα πλακόστρωτα σοκάκια των χωριών . Αν αναρωτιέστε πώς μπορεί ένας τόπος να έχει τόσους πολλούς ανθρώπους, μην ξεχάσετε να αναζητήσετε την ιστορία του. Θα το βρείτε στα μικρά μουσεία που ξεφυτρώνουν εδώ κι εκεί, στα αμέτρητα ξωκλήσια που συνθέτουν το τοπίο και στις τέχνες των ντόπιων που τιθασεύουν και το πιο δύσκολο υλικό. Κι αν όλα αυτά δεν σας φτάνουν και αναζητάτε περισσότερη αδρεναλίνη στις διακοπές σας, οι Κυκλάδες δεν θα σας απογοητεύσουν.

Καταδύσεις, αναρρίχηση, πεζοπορία και θαλάσσιες εκδρομές σε παρθένες παραλίες και σπηλιές θα σας χαρίσουν μια μοναδική εμπειρία.

Δραστηριότητες στις Κυκλάδες

Τα νησιά

Μεταφορές στις Κυκλάδες

Δραστηριότητες στις Κυκλάδες

Τα νησιά

Μεταφορές στις Κυκλάδες