ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ-ΑΓΡΑΦΑ

Βρες τις καλύτερες προσφορές για διαμονή στο Καρπενήσι

Βρες τις καλύτερες προσφορές για διαμονή στα Άγραφα

Καρπενησίου-Αγράφων

Το Καρπενήσι είναι η Πρωτεύουσα του νομού Ευρυτανίας και του Δήμου Καρπενησίου. Βρίσκεται στο κέντρο του Νομού και συνδέεται με Λαμία και Αγρίνιο μέσω της Μητρόπολης Επισκοπής.

Οι διακοπές στο Καρπενήσι σας προσφέρουν τα πάντα: χειμερινά σπορ, ανέσεις, διασκέδαση, αλλά και πανύψηλα βουνά, ορμητικά ποτάμια, όμορφα φαράγγια, γραφικά χωριά και ιστορικά μοναστήρια. Στις πίστες του χιονοδρομικού κέντρου στο Βελούχι, οικογένειες και παρέες απολαμβάνουν συναρπαστικές εκδρομές στο χιόνι. Στο μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας οι προσκυνητές ασπάζονται με σεβασμό τη θαυματουργή εικόνα.

Στους Κορυσχάδες οι περιπατητές απολαμβάνουν τη βόλτα στα καλντερίμια με τα σπίτια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και στο Καρπενήσι ζουν στους ρυθμούς της βραδινής διασκέδασης. Στους παραδοσιακούς ξενώνες οι επισκέπτες απολαμβάνουν τη ζεστή ατμόσφαιρα και τις μικρές πολυτέλειες που κάνουν τις διακοπές στο Καρπενήσι ξεχωριστές. Στις ταβέρνες ο ουρανίσκος χαίρεται με γεύσεις τοπικής κουζίνας, που μοσχοβολούν στα τραπεζάκια μπροστά στα αναμμένα τζάκια. Το Καρπενήσι και τα γύρω χωριά αποτελούν αναμφίβολα ιδανικό χειμερινό προορισμό. Η μαγεία του θα σας συνεπάρει.

Το γνωστό και πολυτραγουδισμένο χωριό των Άγραφων βρίσκεται σε υψόμετρο 880μ., στους πρόποδες του όρους Κουκουρούντζος, περιτριγυρισμένο από όμορφες βουνοκορφές και απόκρημνα φαράγγια. Η φυσική ομορφιά του τοπίου κερδίζει αμέσως και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Στους πρόποδες του χωριού στη θέση Σπορν και Χοδέικα πηγάζει ο ποταμός Αγραφιώτης. Χαρακτηριστικό των Αγράφων είναι τα αιωνόβια πλατάνια, που σκεπάζουν με τη σκιά τους την πλατεία του χωριού, τα πέτρινα σπίτια με τις κεραμοσκεπές και οι φιλόξενοι κάτοικοι

– Πολλοί ιστορικοί συγγραφείς τοποθετούν την προέλευση του ονόματος «Άγραφα» στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, όπου έχουμε μια πρώτη αναφορά το 1856, από τον Παναγιώτη Αραβαντινό για να μας δώσει τον σχετικό στίχο..» κλήθηκαν στα Άγραφα γιατί οι Οθωμανοί που κατοικούσαν Θεσσαλίας να εντάξει τη χώρα αυτή μεταξύ των άλλων χωρών της Θεσσαλίας».