Στερεά Ελλάδα

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Η Στερεά Ελλάδα, γνωστή και ως Ρούμελη, είναι μια γεωγραφική περιοχή στο κεντρικό τμήμα της ηπειρωτικής Ελλάδας. Συνορεύει βόρεια με τη Θεσσαλία και την Ήπειρο και βρέχεται από τη θάλασσα δυτικά, νότια και ανατολικά.

Το όνομα Στερεά Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους. Στα εδάφη της υψώνονται ψηλά βουνά, απέραντες πεδιάδες και όμορφα δάση, και πολλά ποτάμια ρέουν. Η οικονομία της Στερεάς Ελλάδας βασίζεται στη γεωργία, την κτηνοτροφία, τη βιομηχανία και τον τουρισμό. Τα κύρια αγροτικά προϊόντα είναι τα δημητριακά, τα λαχανικά, το λάδι και το κρασί.

Η τουριστική ανάπτυξη κυρίως της ανατολικής και κεντρικής Στερεάς Ελλάδας ευνοείται από την κοντινή απόσταση από την Αθήνα και τη γεωγραφική της θέση επί ή κοντά στον άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης, που αποτελεί την κύρια συγκοινωνιακή αρτηρία της χώρας.

Η Στερεά Ελλάδα, με τα αμέτρητα αξιοθέατα, τον ιστορικό πλούτο, τα αξιόλογα αρχαία μνημεία, τις εντυπωσιακές εκκλησίες και μοναστήρια, τη μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά, την παρθένα φύση και την ποικιλομορφία του τοπίου, είναι ένας ευλογημένος τόπος που θα σας συνεπάρει και θα σας χαρίσει αξέχαστες εμπειρίες.

Έχει το περίφημο αρχαίο μαντείο των Δελφών. στους πρόποδες του Παρνασσού, που επηρέασε πολύ την αρχαία Ελλάδα. Θα βρείτε επίσης αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους στη Θήβα, τις Θερμοπύλες, την Εύβοια, την Ελευσίνα, τη Ναύπακτο και το Μεσολόγγι.

Πολλοί επισκέπτες συρρέουν στα ιαματικά λουτρά της Αιδηψού, των Καμένων Βούρλων και της Υπάτης χάρη στις ευεργετικές τους ιδιότητες για την υγεία του σώματος και την ομορφιά του δέρματος. Η Στερεά Ελλάδα, αν και ως επί το πλείστον ορεινή, έχει να επιδείξει μια ποικιλία από υπέροχες παραλίες με φυσική ομορφιά και κρυστάλλινα νερά, κοσμοπολίτικες ή ερημικές, όπου ο παραθεριστής μπορεί να απολαύσει τον ήλιο και το κολύμπι και να επιδοθεί σε θαλάσσια σπορ.

Το χειμώνα, αποδράστε στις ορεινές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας για να εξερευνήσετε την καταπράσινη φύση, να απολαύσετε την άγρια ομορφιά του τοπίου, να περιηγηθείτε στα γραφικά παραδοσιακά χωριά και να επιδοθείτε σε υπαίθριες δραστηριότητες και σπορ. Διασχίστε επιβλητικά φαράγγια και αφρισμένα ποτάμια, ακολουθήστε μαγευτικές διαδρομές μέσα από πυκνά δάση και στενές κοιλάδες και αφεθείτε στη μοναδική γοητεία του ορεινού τοπίου.

Σίγουρα μια από τις περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας θα σας συναρπάσουν

Η περιήγηση στη Στερεά Ελλάδα είναι μια εμπειρία που πρέπει να ζήσει κάθε λάτρης των ταξιδιών. Θα γνωρίσετε μερικές από τις πιο όμορφες και σημαντικές πόλεις της επικράτειας. Η περιοχή κατοικείται συνεχώς από τα προϊστορικά χρόνια. Στα εδάφη της στην αρχαιότητα άκμασαν μεγάλες πόλεις, ενώ σε όλες τις ιστορικές περιόδους έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στα γεγονότα της Ελλάδας.

Κάθε νομός διατηρεί την προσωπική του ταυτότητα και αποτελεί πρόκληση για όποιον θέλει να ταξιδέψει και να ανακαλύψει τις ομορφιές της Ελλάδας. Όλες οι πόλεις πρέπει να προσφέρουν μια ποικιλία δραστηριοτήτων και διαφορετικά συναισθήματα στους επισκέπτες τους. Μπορείτε να τους προσεγγίσετε μέσω του καλού οδικού δικτύου. Η κοντινή απόσταση από την Αθήνα είναι κίνητρο για μικρές αποδράσεις και ξεναγήσεις.

Οι καλύτεροι τρόποι για να φτάσετε εκεί είναι οδικώς. Αυτή είναι μια από τις σπουδαίες πτυχές του  ταξιδιού στη Στερεά Ελλάδα, είναι ότι είναι πάντα προσβάσιμη.

Τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Κεντρική Ελλάδα είναι το αρχαίο αξιοθέατο των Δελφών όπου θα γνωρίσετε την ιστορία και τη μαγεία της Αρχαίας Ελλάδας και πολύ κοντά της βρίσκεται το ιστορικό αξιοθέατο των Θερμοπυλών. Στις Θερμοπύλες θα δείτε τη μεγαλύτερη ηρωική μάχη που έγινε ποτέ από 300 Σπαρτιάτες του Λεωνίδα.

Μπορείτε επίσης να κάνετε πεζοπορία ή εκδρομές με τρένο στα Μετέωρα, ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα της Ελλάδας.

Προορισμοί

Προορισμοί