ΣΠΕΤΣΕΣ

Βρείτε τη διαμονή των ονείρων σας στις Σπέτσες

Ένα από τα πιο όμορφα και κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού. Γνωστή ως Πιτυούσα στην αρχαιότητα, καθώς έχει πολλά πεύκα, πήρε το σημερινό της όνομα επί Ενετοκρατίας, λόγω των πολλών ευωδιαστών λουλουδιών στο νησί (isola di spezzie, δηλαδή νησί των αρωμάτων). Οι Σπέτσες αναδείχθηκαν ως μια από τις ισχυρότερες ναυτικές και εμπορικές δυνάμεις του Αιγαίου, ενώ με το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης, πολλοί Σπετσιώτες καπετάνιοι, όπως η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, ανέπτυξαν τη σημαντική ναυτική τους δύναμη στον Αγώνα.

Σήμερα οι Σπέτσες αποτελούν ιδανικό προορισμό για μικρές αποδράσεις όλο το χρόνο, αλλά και για καλοκαιρινές διακοπές. Η κοσμοπολίτικη και αριστοκρατική αύρα των Σπετσών, διάχυτη στο νησί, οι υπέροχες παραλίες, η υπέροχη αρχιτεκτονική και το κοσμοπολίτικο Παλιό Λιμάνι θα σας μαγέψουν με την πρώτη ματιά, όταν το πρωτοεπισκεφτείτε. Άρματα (ο εορτασμός της επετείου της Μάχης των Σπετσών) κάθε Σεπτέμβριο, οι αθλητικές εκδηλώσεις Spetses Mini Marathon, Spetsathlon, καθώς και ο Διεθνής Αγώνας Κλασικών και Παραδοσιακών Σκαφών Σπετσών (Spetses Classic Yacht Regatta) θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να επίσκεψη κάθε χρόνο.

Οι Σπέτσες είναι ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα και ιστορικά νησιά του Αργοσαρωνικού και βρίσκονται απέναντι από το διάσημο τουριστικό θέρετρο Πόρτο Χέλι. Το νησί της Μπουμπουλίνας φημίζεται για τη νεοκλασική αρχιτεκτονική, τις υπέροχες παραλίες και τις εντυπωσιακές τοποθεσίες που προσφέρονται για εξερεύνηση. Το νέο λιμάνι, η Ντάπια, είναι το κέντρο των Σπετσών, όπου θα βρείτε εστιατόρια με νόστιμο φαγητό, αλλά και μαγαζιά για ποτά και διασκέδαση.

Δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα στο νησί, αλλά μπορείτε να νοικιάσετε μηχανάκι ή ποδήλατο. Στις παραλίες της βόρειας πλευράς, που είναι και οι καλύτερες, μπορείτε να φτάσετε με βάρκα ή θαλάσσιο ταξί από το λιμάνι ή με δικό σας μέσο. Πιο κοντά στο κέντρο βρίσκεται η παραλία της Αγίας Μαρίνας με την οργανωμένη παραλία. Απέναντι βρίσκεται το περίφημο Σπετσόπουλο, το νησί του Νιάρχου. Το παλιό λιμάνι και η Κουνουπίτσα, ανατολικά και δυτικά του λιμανιού αντίστοιχα, είναι τα δύο κύρια αξιοθέατα πέρα από την Ντάπια.

Το παρελθόν αυτού του τόπου είναι 5.000 ετών – τα μπουκάλια με ράμφος, που χρονολογούνται από το 3.000 π.Χ. σε αρχαιολογικές ανασκαφές στο νησί, πιστοποιούν τη μακρόχρονη ιστορία του. Νεοκλασικά σπίτια, καπετανόσπιτα, αρχαίες άγκυρες, κανόνια από την επανάσταση του 1821. Οι Σπετσιώτες θα σας πουν τη μεγάλη ναυτική ιστορία του νησιού τους.

Μην χάσετε το αρχοντικό που στεγάζει το μουσείο της Μπουμπουλίνας, όπου εκτίθενται πολλά προσωπικά της αντικείμενα. Επίσης, το σπίτι-μουσείο του Χατζηγιάννη-Μέξη, ένα από τα πιο ιδιαίτερα αρχοντικά των Σπετσών, όπου φυλάσσονται τα οστά της ηρωικής καπετάνισσας. Σε ειδικές αίθουσες του μουσείου θα βρείτε και ευρήματα από το αρχαίο Ναυάγιο των Ιρίων, που χρονολογείται από το 1.200 π.Χ.