ΑΓΚΙΣΤΡΙ

Κλείστε το αγαπημένο σας ξενοδοχείο στο Αγκίστρι στη καλύτερη τιμή

Το Αγκίστρι βρίσκεται μόλις 55 λεπτά από τον Πειραιά και είναι, ίσως, η καλύτερη επιλογή για όποιον θέλει να κάνει διακοπές κοντά στην Αθήνα, συνδυάζοντάς τες με τη δουλειά του ή για εκείνον που θέλει ένα ρεπό το καλοκαίρι.

Είναι ένας μικρός επίγειος παράδεισος του Σαρωνικού, πνιγμένος στο πράσινο, με τα πεύκα να «αγγίζουν» τα καταγάλανα νερά του και προσφέρεται για υπέροχες καλοκαιρινές διακοπές και για χαλαρά, ξεκούραστα Σαββατοκύριακα. Είναι το τρίτο νησί στην Ελλάδα σε αναλογία πράσινου (80%). Η γενική εικόνα του νησιού είναι εντελώς διαφορετική από αυτή άλλων νησιών που πλημμυρίζουν από μαζικό τουρισμό. Στο Αγκίστρι θα βρείτε καταπράσινα πευκοδάση, αμμώδεις παραλίες, καταγάλανα νερά, παραδοσιακό χρώμα, ησυχία, γαλήνη, αλλά και έντονη νυχτερινή ζωή για όσους το επιθυμούν.

Διακοπές στο Αγκίστρι σημαίνουν βουτιές σε κρυστάλλινα νερά, γαλήνη και ξεκούραση. Το Αγκίστρι είναι ιδανικός προορισμός για μια εκδρομή το Σαββατοκύριακο ή για ολιγοήμερες διακοπές, καθώς προσφέρει πολλές επιλογές για παραλίες, διαμονή και φαγητό, αλλά και τη δυνατότητα για ατελείωτες βόλτες και περιπάτους στη φύση.

Δεν είναι από εκείνα τα νησιά που μπορείς να περάσεις όλες τις καλοκαιρινές σου διακοπές (αν και είναι πολλοί που το κάνουν), αλλά είναι ο ιδανικός προορισμός για να αποδράσεις για ένα τριήμερο από την καθημερινότητα της Αθήνας. Είναι ένας μικρός παράδεισος που αν τον γνωρίσεις λίγο καλύτερα και του δώσεις την ευκαιρία που του αξίζει, θα θέλεις να επιστρέφεις ξανά και ξανά. Λες και υπογράφεις κλειστό συμβόλαιο με το Αγκίστρι. Σου δίνει τα υπέροχα κρυστάλλινα νερά του και εσύ σε αντάλλαγμα αφήνεις ένα κομμάτι από την καρδιά σου.

Όλο το νησί έχει έκταση μόλις 14 τετραγωνικά χιλιόμετρα, άρα προσφέρεται για περπάτημα. Αν μάλιστα έχετε σχετικά καλή φυσική κατάσταση και είστε λάτρεις της πεζοπορίας, μπορείτε ακόμη και να τα γυρίσετε όλα μόνοι σας. Η απόσταση από το Μεγαλοχώρι στη Σκάλα με τα πόδια είναι περίπου 15-20 λεπτά.

Το Αγκίστρι μαζί με την Αίγινα και τα γύρω νησιά αποτέλεσαν το Βασίλειο της Αίγινας του μυθικού βασιλιά Αιακού. Σύμφωνα με τον Όμηρο και τον Πλίνιο, το Αγκίστρι ονομαζόταν Κεκρυφάλια, που σημαίνει «στολισμένο κεφάλι» και εμφανίζεται ως σύμμαχος της Αίγινας στον Τρωικό πόλεμο.

Το όνομα «Αγκίστρι» δόθηκε στο νησί, γιατί λόγω της φυσικής ομορφιάς του γοήτευε τους ταξιδιώτες, πολλοί από τους οποίους «γαντζώθηκαν» και έμειναν για πάντα στο νησί. Άλλοι ιστορικοί που αναφέρουν το νησί στα βιβλία τους είναι ο Θουκυδίδης και ο Διόδωρος.

dolphin