Αιδηψός

Βρες τη καλύτερη προσφορά για διαμονή στην Αιδηψό

Στην βόρειο Εύβοια λοιπόν, βρίσκονται και τα Λουτρά της Αιδηψού. Εδώ θα καταπολεμήσετε το στρες, θα ανανεωθείτε, θα ανακτήσετε την πνευματική σας διαύγεια και θα φύγετε με μία μοναδική αίσθηση ευεξίας. Στη διάσημη λουτρόπολη της Εύβοιας σας περιμένουν πάνω από 80 ιαματικές πηγές και ένα υπέροχο τοπίο πλούσιας βλάστησης που συναντά τη γαλαζοπράσινη θάλασσα. Σε SPA, δημόσια αλλά και ιδιωτικά, υδροθεραπευτήρια, πισίνες ξενοδοχείων, χιλιάδες άνθρωποι χαλαρώνουν αλλά βρίσκουν και ανακούφιση από παθήσεις. Θαλάσσια και ιαματικά νερά, δινόλουτρα, ποσιθεραπεία, λασπόλουτρα, κολύμπι στη θάλασσα όπου καταλήγουν οι πηγές. Ό,τι και αν επιλέξετε, στην Αιδηψό θα αναγεννηθείτε.

Μια βόλτα στην παραλία των Λουτρών Αιδηψού αρκεί για να σας ταξιδέψει στο χρόνο. Τα ξενοδοχεία διατηρούν την αισθητική της Βelle Epoque. Από το «Κύμα», τη χαρακτηριστική εξέδρα, θα απολαύσετε ένα ηλιοβασίλεμα μαγικό με θέα το Βόρειο Ευβοϊκό κόλπο. Στο κέντρο της πόλης ένα έργο του Τσίλερ: το παλιό υδροθεραπευτήριο των Αγίων Αναργύρων, βαμμένο βαθύ κόκκινο. Πίσω από το υδροθεραπευτήριο του ΕΟΤ, θα βρείτε τα λουτρά και τη σπηλιά του Ρωμαίου στρατηγού Σύλλα με τις ιαματικές βάθρες, που σώζεται από τη ρωμαϊκή περίοδο, ένα από τα πλέον αξιόλογα αξιοθέατα της περιοχής. Η ιστορία, ζωντανή σε μια βόλτα.

Ξεκουραστείτε σε κάποιο από τα καλόγουστα καφέ δίπλα στη θάλασσα, πίνοντας το καφεδάκι σας ή απολαμβάνοντας λαχταριστούς λουκουμάδες για τους οποίους φημίζεται η Αιδηψός. Σαν πέσει η νύχτα, η Αιδηψός «ντύνεται» στα βραδινά και ζει δυνατά! Το ραντεβού σας κλείνεται στα μπαράκια με ψαγμένη μουσική και δροσερά cocktails και διασκέδαση ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τα λουτρά της Αιδηψού προσελκύουν επιφανείς επισκέπτες εδώ και χιλιετίες. Αυτοκράτορες όπως ο Αδριανός, ο Μάρκος Αυρήλιος και ο Μέγας Κωνσταντίνος ήρθαν σε αυτή τη μικρή πόλη στη βόρεια Εύβοια για να θεραπευτούν από τα νερά της. Ο ίδιος ο Αριστοτέλης προσπάθησε να ξεκλειδώσει το μυστικό των θεραπευτικών δυνάμεων των πλούσιων σε μεταλλικά νερά της Αιδηψού.

Πιο πρόσφατες διασημότητες που έκαναν πολύ μούσκεμα στις πισίνες αποκατάστασης περιλαμβάνουν όπως ο Αριστοτέλης Ωνάσης, η Μαρία Κάλλας, η Γκρέτα Γκάρμπο και ο Ομάρ Σαρίφ… για να μην αναφέρουμε αμέτρητους Έλληνες πολιτικούς, μεγιστάνες της ναυτιλίας, βιομήχανους και καλλιτέχνες. Γιατί λοιπόν να μην κάνετε μια βουτιά μόνοι σας; Σίγουρα δεν χρειάζεται να είστε VIP για να απολαύσετε τα διαχρονικά οφέλη των πηγών Αιδηψού.