ΣΙΚΙΝΟΣ

Βρες τις καλύτερες προσφορές διαμονής για Σίκινο

Η Σίκινος είναι η ήρεμη δύναμη των Κυκλάδων και βρίσκεται ανάμεσα στην πολυσύχναστη Ίο και τη Φολέγανδρο. Διατηρεί αναλλοίωτη τη φυσική της ομορφιά και την πανέμορφη κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική της που μοιάζει να έχει σταματήσει στο χρόνο σε παλιότερες πιο λιτές και αγνές εποχές. Μακριά από τις ορδές των τουριστών, παραμένει αυθεντική και προσφέρεται για όσους ταξιδιώτες επιζητούν την ηρεμία και τη χαλάρωση. 

Όλο το οδικό δίκτυο του νησιού δεν ξεπερνά τα 15 χιλιόμετρα, αν λοιπόν ψάχνεις ένα ησυχαστήριο για να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και δεν αγαπάς τις μεγάλες αποστάσεις μάλλον διάλεξες σωστά! Στη Σίκινο δε χρειάζεται καν να πάρεις αμάξι, αν σου αρέσει το περπάτημα τα παλιά μονοπάτια του νησιού θα σε οδηγήσουν σε μαγευτικές ανοργάνωτες παραλίες όπου θα γαληνέψει η ψυχή σου. 

Το λιμάνι της Σικίνου είναι η γραφική Αλοπρόνοια. Το ψαροχώρι που θα σε υποδεχτεί έχει συμβολικό όνομα καθώς σημαίνει «προστασία από τη θάλασσα», ένα απάγκιο δηλαδή για να προσαράξεις. Εκεί θα βρεις και μία από τις πιο ωραίες και προσβάσιμες παραλίες του νησιού. 

Ο μοναδικός οργανωμένος οικισμός του νησιού είναι η πανέμορφη Χώρα με τα στενά σοκάκια της και τα παραδοσιακά σπίτια. Οι δύο συνοικίες της Χώρας είναι το Κάστρο και το Χωριό που στέκουν αντικριστά σε δύο λόφους του νησιού. «Πρώτ’αγαπούσα στο Χωριό, τώρα αγαπώ στο Κάστρο…» έγραφε ο νομπελίστας Έλληνας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης που εξυμνούσε συχνά τη Σίκινο στα ποιήματα του. Στο Κάστρο, τον οχυρωμένο οικισμό του 15ου αι., θα συναντήσεις την εντυπωσιακή εκκλησία της Παντάνασσας και τη Μονή της Ζωοδόχου Πηγής όπου το γαλάζιο του ουρανού ενώνεται με αυτό τη θάλασσας. 

Κι επειδή στη Σίκινο ο χρόνος κυλά αργά διάλεξε μία από τις παραλίες να περάσεις τη μέρα σου κολυμπώντας στα πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά. Στον Άγιο Γεώργιο και το Διαλισκάρι θα φτάσεις εύκολα και θα βρεις ομπρέλες, ενώ για τις υπόλοιπες όπως ο Μάλτας, τα Σαντοριναίικα, ο Άη Γιάννης και ο Άγιος Παντελεήμων θα χρειαστεί να περπατήσεις ή να πάρεις το καΐκι από την Αλοπρόνοια.  

Μην αργείς αν φαντάζεσαι τις διακοπές σου σε ένα παραδεισένιο ήσυχο νησί η Σίκινος σε περιμένει ενώ αν θες να κάνεις ένα πέρασμα κι από εδώ υπάρχουν συχνά δρομολόγια μεταξύ των νησιών για να επιδοθείς σε island hopping.