ΚΕΑ

Βρες τις καλύτερες προσφορές για ξενοδοχείο στη Κέα

Η Κέα ή Τζια με τον κοσμοπολίτικο αέρα είναι το έκτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. Σε μικρή απόσταση από την Αττική, μία ώρα από το λιμάνι του Λαυρίου, ενδείκνυται για ολιγοήμερες αποδράσεις. Τουριστική και γεμάτη ζωή καταφέρνει να συνδυάζει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την πλούσια ιστορία με όλες τις σύγχρονες απολαύσεις που ψάχνεις στις διακοπές σου. Το φυσικό της τοπίο θα σε μαγέψει. Καταπράσινα λιβάδια, ελαιώνες και αμπέλια έρχονται σε αντίθεση με τις απόκρημνες ακτές και τα βουνά της κάνοντας τη μοναδική! Τα κρυστάλλινα νερά της θα τα βρεις στις ακρογιαλιές αλλά και στις φυσικές πηγές και τις ρεματιές που βρίσκονται διάσπαρτες στο νησί. 

Μόλις φτάσεις στη Τζια θα αντικρίσεις το γραφικό λιμάνι της Κορρησίας με την όμορφη εκκλησία της Αγίας Τριάδας για να κάνεις μία στάση πριν ξεκινήσεις τις διακοπές σου. Η Χώρα της Κέας είναι η Ιουλίδα σκαρφαλωμένη στη ράχη τριών λόφων και χτισμένη αμφιθεατρικά. Στην Ιουλίδα θα συναντήσεις μαγαζάκια, καφέ και εστιατόρια, εκκλησίες, καμάρες και λιθόστρωτα σοκάκια για να απολαύσεις την βόλτα σου. Εδώ τα κυκλαδίτικα σπίτια είναι διαφορετικά με κόκκινες κεραμοσκεπές άλλα λευκά και άλλα χρωματιστά! 

Στο απάνεμο Βουρκάρι που σφύζει από ζωή θα συναντήσεις δεκάδες σκάφη και ιστιοφόρα, όμορφα ταβερνάκια με φρέσκα ψάρια, μαγαζιά, γκαλερί και θα απολαύσεις το ποτό σου το βράδυ με θέα τη θάλασσα! Ιδιαίτερα τουριστικός είναι και ο Οτζιάς, ο παραθαλάσσιος οικισμός με ποικιλία καταλυμάτων που εκτείνεται στο μήκος μιας ήσυχης πανέμορφης αμμουδιάς για να απολαύσεις το μπάνιο σου με όλες τις παροχές. 

Για να δεις τις αντιθέσεις της Τζιας σε ένα μέρος σου προτείνουμε τον πανέμορφο Κούνδουρο. Εκεί θα βρεις κοσμοπολίτικες οργανωμένες παραλίες, εστιατόρια και ότι άλλο ζητήσεις αλλά και απομονωμένες αμμουδιές με άγρια ομορφιά! Παρ’ όλα αυτά αν θες να περάσεις της διακοπές σου ήσυχα και πιο μοναχικά επέλεξε τις Ποίσσες, που εκτείνονται σε μια κοιλάδα που φτάνει ως τη θάλασσα ή την ήρεμη Κάτω Μεριά με την πετρόχτιστη πλατεία και τους λιγοστούς κατοίκους. 

Η Κέα έχει ό,τι ζητήσεις ! Τι περιμένεις;