ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ

Βρες τις καλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στη Φολέγανδρο

Η Φολέγανδρος είναι το μικρό νησί-κόσμημα των Κυκλάδων. Δίπλα στη Μήλο, αυτός ο περίτεχνα κρυμμένος παράδεισος κερδίζει όλο και περισσότερους ταξιδιώτες κρατώντας αναλλοίωτη την αυθεντικότητα του. Οι λιγοστοί αλλά φιλόξενοι κάτοικοι θα σε κάνουν να νιώσεις τη λουσμένη στο αιγαιπελαγίτικο φως Φολέγανδρο δικό σου τόπο. Η ήρεμη ενέργεια της, τα λευκά σπίτια με τα πολύχρωμα πορτοπαράθυρα, τα πλατάνια στις πλατείες και οι πανέμορφες παραλίες της με τα κρυστάλλινα νερά και τα απόκρημνα βράχια συνθέτουν ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς. 

Η εντυπωσιακή Χώρα του νησιού απλώνεται γύρω και μέσα στο μεσαιωνικό Κάστρο που κρέμεται στο χείλος του γκρεμού. Σαν σταματημένη στο χρόνο, η γραφική Χώρα σε μαγεύει από την πρώτη στιγμή που θα αντικρίσεις τις ολάνθιστες αυλές και τα μπαλκόνια με τις βουκαμβίλιες, τα πλακόστρωτα σοκάκια, τις πολυσύχναστες πλατείες και την ασύγκριτη θέα στο Αιγαίο. Στην κορυφή του λόφου της καστροπολιτείας θα συναντήσεις και την Παναγιά, τη μεγαλύτερη εκκλησία του νησιού. Το Κάστρο είναι το παλαιότερο κομμάτι της Χώρας. Πολλά από τα σπίτια του μεσαιωνικού αυτού οικισμού μετρούν πάνω από δέκα αιώνες ζωής. Οι δύο παράλληλοι δρόμοι του, η Κάτω Ρούα και η Μέσα Ρούα είναι από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της Φολεγάνδρου. Στην πλατεία των Ντουνάβηδων μπορείς να απολαύσεις το μεσημέρι κάτω από τη σκιά των πλατάνων και στην πλατεία της Πιάτσας να γνωρίσεις τη νυχτερινή ζωή του νησιού. 

Άλλοι οικισμοί που αξίζει να επισκεφτείς είναι ο Καραβοστάσης, το λιμάνι της Φολεγάνδρου και η Άνω Μεριά, ένας αγροτικός οικισμός με ιδιαίτερη φυσιογνωμία. Στον Καραβοστάση θα βρεις ξενοδοχεία, ταβέρνες, καφέ και μπαρ ενώ η ομώνυμη παραλία ενδείκνυται για χαλάρωση και ξεκούραση. Στην Άνω Μεριά θα μαγευτείς από τη λιτότητα των αγροτικών κατοικιών που ονομάζονται «θεμωνιές» και είναι χτισμένες έτσι ώστε να λειτουργούν σαν αυτόνομες μονάδες γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής. Μικρότεροι παραθαλάσσιοι οικισμοί που αξίζει να επισκεφτείς είναι η Αγκάλη με τον εντυπωσιακούς κατακόρυφους βράχους στον όρμο Βαθύ και το Λιβάδι, όπου θα βρεις παραλία και κάμπινγκ!

Στα καταγάλανα νερά της Φολεγάνδρου θα βρεις τη γαλήνη που αναζητάς! Εμείς σου προτείνουμε τα Χοχλίδια, την αμμουδερή παραλία κοντά στο Καραβοστάση, τον Άγιο Νικόλαο με το ψιλό βοτσαλάκι όπου θα βρεις ταβέρνα με πανοραμική θέα και το Κάτεργο την ομορφότερη παραλία του νησιού με τα δροσερά νερά. Την τελευταία θα της προσεγγίσεις με καραβάκι από τον Καραβοστάση. Με καΐκι ή με τα πόδια μπορείς να φτάσεις και στις εντυπωσιακές βορειοανατολικές ακτές του νησιού. Τα Βορινά, με την πράσινη πέτρα Φολεγάνδρου, το Σερφιώτικο και ο Άγιος Γεώργιος θα σε κάνουν να νομίζεις πως βρίσκεσαι σε όνειρο!