ΑΝΔΡΟΣ

Βρες τις καλύτερες προσφορές για ξενοδοχεία στην Άνδρο

Το όνομα της Άνδρου εντοπίζεται στη Μυθολογία.

Σύμφωνα με την πιο δημοφιλή εκδοχή η Άνδρος ήταν ο πρώτος οικιστής του νησιού. Η Άνδρος ήταν θεϊκής καταγωγής – πατέρας του ήταν ο Άνιος, γιος του Απόλλωνα, και μητέρα του η Κρέουσα ή Ροϊώ, κόρη του Στάφυλου, γιου του Διονύσου.

Η μυθολογική καταγωγή των κατοίκων του νησιού ερμηνεύει την κυρίαρχη λατρεία του θεού Διόνυσου και την παρουσία θεών-προγόνων στα νομίσματά τους. Η Άνδρος είναι το βόρειο και δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. Έχει πλάτος 380 τ.χλμ. και συνολικό μήκος 117 χλμ.

Η απόσταση από το λιμάνι της Ραφήνας είναι 37ν.μ. δηλαδή 2 ώρες με πλοίο. Είναι η γεωγραφική συνέχεια της Εύβοιας από την οποία τη χωρίζει το CaVo – Doro.

Η Άνδρος είναι γνωστή ως το πιο πράσινο νησί των Κυκλάδων. Χάρη στο πλούσιο φυσικό του περιβάλλον υπάρχουν πολλά χωριά με πολλά δέντρα όπως βελανιδιές και πλατάνια, χαρακτηριστικό που σπάνια συναντάμε σε κανένα άλλο κυκλαδίτικο νησί.

Οι πανέμορφες και παρθένες παραλίες της Άνδρου, τα γραφικά χωριουδάκια και το κοσμοπολίτικο Μπατσί όχι μόνο θα σας χαρίσουν μια αξέχαστη εμπειρία, αλλά θα σας κάνουν και πιστό επισκέπτη αυτού του νησιού.

Τέλος, μπορεί να σας ενδιαφέρουν και τα μοναδικά μονοπάτια της Άνδρου, οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν τα Μουσεία στο κέντρο του νησιού, οι γιορτές και τα ιστορικά μοναστήρια που προσελκύουν χιλιάδες κόσμο κάθε χρόνο.