Καμένα Βούρλα–Λαμία–Ιτέα

Βρες τις καλύτερες προσφορές για διαμονή στα Καμένα Βούρλα

Βρες τις καλύτερες προσφορές για διαμονή στη Λαμία

Βρες τις καλύτερες προσφορές για διαμονή στην Ιτέα

Ας ξεκινήσουμε με τα Καμένα Βούρλα. Μόλις δύο ώρες από την Αθήνα, 150 χλμ. προς τα βόρεια, θα βρείτε τα Καμένα Βούρλα, μια όμορφη παραθαλάσσια πόλη, διάσημη για τις ιαματικές πηγές, τα καταπράσινα βουνά και την ήρεμη ατμόσφαιρα.

Η περιοχή που φωλιάζει σε μια πεδιάδα από ευκάλυπτο είναι ιδανικό μέρος για να ξεκινήσετε μεγάλες πεζοπορίες, εκδρομές στο κοντινό χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού ή εκδρομές στα μοναστήρια των Μετεώρων, των Δελφών, των Θερμοπυλών και άλλα αξιοθέατα. Οι Σεϋχέλλες της Ελλάδας, γνωστές και ως Λιχαδονήσια, απέχουν μόλις 10 λεπτά με το πλοίο και σας υπόσχονται μια αξέχαστη εμπειρία.

Η Λαμία είναι η πρωτεύουσα της Ρούμελης και έχει 46.406 κατοίκους. Είναι χτισμένο στη θέση της αρχαίας πόλης της Λαμίας στις νότιες πλαγιές της Όθρης κοντά στον Σπερχειό ποταμό. Η Λαμία είναι το εμπορικό, βιομηχανικό και διαμετακομιστικό κέντρο του νομού Φθιώτιδας.

Η πρώτη ιστορική αναφορά της Λαμίας είναι το 426 π.Χ. λόγω του καταστροφικού σεισμού που προκάλεσε ζημιές στη Θεσσαλία. Στο Μεσαίωνα το όνομα της πόλης άλλαξε σε Ζητούνι. Η Λαμία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821, με κύριους χαρακτήρες τον Αθανάσιο Διάκο και τον Δυοβουνιώτη. Η πόλη απελευθερώθηκε το 1832, πήρε το όνομα «Λαμία» και έγινε η πιο ακμάζουσα πόλη της Ρούμελης. Ο Άρης Βελουχιώτης, επικεφαλής του κινήματος της Εθνικής Αντίστασης το 1941-1944, γεννήθηκε στην περιοχή της Λαμίας.

Στην Ιτέα υπάρχουν πολλά μέρη για όσους αγαπούν την αναρρίχηση ή την ποδηλασία βουνού καθώς υπάρχουν πολλά μονοπάτια για ποδηλασία. Μια εναλλακτική είναι η ποδηλασία δίπλα στον ποταμό Σπερχειό για όσους προτιμούν πιο «ομαλές» διαδρομές, μια εμπειρία που αξίζει να απολαύσουν.

Φυσικά, ένα από τα βασικά ατού της ευρύτερης περιοχής της Οίτης, που έχει χαρακτηριστεί Εθνικός Δρυμός, είναι η μεγάλη βιοποικιλότητα που υπάρχει, μετρώντας τουλάχιστον 1200 είδη φυτών που χαρακτηρίζουν τη «Βερόνικα» της Οίτης. που οι περιπατητές μπορούν να θαυμάσουν μόνο μια εβδομάδα το χρόνο. Επιπλέον, στο δάσος μπορείτε να βρείτε ένα σπάνιο είδος αγριόγιδου που έχει γενετικό υλικό αντιλόπης.

Γενικά η πανίδα είναι πολύ πλούσια και είναι χαρακτηριστικό ότι συναντήσαμε μέχρι και μια αγέλη άγριων αλόγων!