Αράχοβα-Δελφοί-Πολύδροσο

Βρες τις καλύτερες προσφορές για διαμονή στην Αράχοβα

Βρες τις καλύτερες προσφορές για διαμονή στους Δελφούς

Βρες τις καλύτερες προσφορές για διαμονή στο Πολύδροσο

Η Αράχωβα είναι το μεγαλύτερο και πιο καλά οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, ένας προορισμός σπάνιας φυσικής ομορφιάς και ένα έντονα κοσμοπολίτικο χωριό.

Όταν ο πιο λαμπερός χειμερινός προορισμός της Ελλάδας περιλαμβάνει το καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας και ένα πετρόχτιστο χωριό με κοσμοπολίτικη αύρα, τότε το ταξίδι δεν μπορεί παρά να είναι μοναδικό. Παρνασσός και το οροπέδιο του Λιβαδιού: συνυφασμένα με τη χαρά και τον αθλητισμό. Αράχωβα: συνώνυμο της βραδινής διασκέδασης και του καλού φαγητού. Όσο για την πολυτελή διαμονή; Στην περιοχή θα βρείτε εξαιρετικούς ξενώνες και θέρετρα με υπέροχες σουίτες, βίλες, υδρομασάζ και σπα. Τα διλήμματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε κατά τη διαμονή σας αφορούν τον τρόπο που θα επιλέξετε να απολαύσετε τον τόπο: σκι και υπαίθριες δραστηριότητες; Χαλάρωση, καφές και διάβασμα; Ή επιτραπέζια παιχνίδια δίπλα στο τζάκι; Ό,τι κι αν αποφασίσετε, αυτές οι διακοπές θα τις απολαύσετε με όλη σας την ψυχή.

Ο Δίας άφησε δύο αετούς, έναν στην Ανατολή και έναν στη Δύση και συναντήθηκαν στους Δελφούς, κάνοντάς τους το κέντρο του κόσμου.

Στον ομφαλό της γης, όπως ονομάζονταν οι Δελφοί, βρισκόταν το σημαντικότερο μαντείο του αρχαίου ελληνικού κόσμου, του οποίου η φήμη ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδας από την αρχαιότητα, όπως μαρτυρούν τα ευρήματα των ανασκαφών που έφεραν στο φως αφιερώματα από τη Συρία και την Αρμενία. .

Το μαντείο των Δελφών ήταν αφιερωμένο στον θεό Απόλλωνα και η Πυθία, ο εκάστοτε Αρχιερέας, είχε το ρόλο του διαμεσολαβητή για να μεταφέρει το μαντείο στους ενδιαφερόμενους. Οι Δελφοί, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, προσελκύουν μεγάλο αριθμό Ελλήνων και ξένων επισκεπτών όλο το χρόνο.

Η σύγχρονη πόλη των Δελφών χτίστηκε δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο, σε υψόμετρο 570μ., με θέα τον ελαιώνα της Άμφισσας και τον κόλπο της Ιτέας. Λόγω του αρχαιολογικού χώρου, της γειτονικής Αράχωβας, αλλά και του χιονοδρομικού κέντρου του Παρνασσού, γνώρισε μεγάλη τουριστική ανάπτυξη.

Το πανέμορφο Πολύδροσος είναι χτισμένο στους βόρειους πρόποδες του Παρνασσού σε υψόμετρο 380μ. Μέχρι το 1928 ονομαζόταν Σουβάλα, όνομα που χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα.